20 آذر 1393 - 11:36 شناسه خبر: 1404 نسخه چاپی

عضو اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد

حفظ سرمایه‌های داخلی برای خارج نشدن از کشور

حفظ سرمایه‌های داخلی برای خارج نشدن از کشور عضو اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد
 عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: باید به نوعی حاکمیت کارمندان جزء را خنثی کنیم و برای این کار احتیاج نیست سرمایه‌گذار خارجی وارد ...

 عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: باید به نوعی حاکمیت کارمندان جزء را خنثی کنیم و برای این کار احتیاج نیست سرمایه‌گذار خارجی وارد کنیم. همین که قادر باشیم سرمایه‌های داخلی را حفظ کنیم تا آنها به خارج از کشور نروند می‌تواند برای چند سال آینده دولت اتفاق مفیدی باشد.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، مهدی بخشنده ، در پاسخ به اینکه چگونه اقتصاد کشور می‌تواند توسط بخش خصوصی احیا شود؟ گفت: هر زمانی مسولان دولتی اعتقاد به اجرای اصل 44 پیدا کنند و به معنی واقعی بخش خصوصی را در اقتصاد دخالت بدهند، آن زمان می‌توانیم این مباحث را از شعار خارج کنیم.

وی افزود:اقتصاد ایران متکی به درآمد‌های نفتی است و تا زمانی که هزینه‌های کشور از محل نفت تامین شود، فضایی برای فعالیت و شکوفا‌ شدن بخش خصوصی وجود ندارد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: متاسفانه به دلایل مختلف اقتصاد کشور به درآمد‌های نفتی و ارزی وابسته است و ارز هم در اختیار دولت قرار دارد که این باعث می‌شود بخش خصوصی امکان رشد پیدا نکند. همچنین شاهد هستیم که واردات به کشور قوی و تولید زمین‌گیراست به ویژه برای بخش خصوصی که می‌خواهد در عرصه تولید فعال باشد.

بخشنده اضافه کرد :برای همین بخش خصوصی توانایی اینکه سرپا بیاستد را نخواهد داشت، چه برسد به اینکه بخواهد در پروژه‌های عظیمی که در اختیار دولت است مشارکت کند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به اینکه اعتماد متقابل مردم و دولت می‌تواند چه تاثیری بر اقتصاد کشورداشته باشد؟ تصریح کرد: در حال حاضر این اعتماد متقابل بین دولت و بخش خصوصی وجود ندارد،ما در بخش خصوصی معتقدیم که دولت به بخش خصوصی اعتماد ندارد و بخش خصوصی نیز این اعتماد را به دولت ندارد. تا زمانی که دولت به این موضوع نگاه می‌کند که بخش خصوصی قرار است چه چیزی بدست آورد این اعتماد وجود نخواهد داشت.

وی اضافه کرد: ممکن است در بخش مدیران ارشد و میانی کشور این اراده وجود داشته باشد که بخش خصوصی در اقتصاد مشارکت کند، اما زمانی که بخش خصوصی و سرمایه گذار ایرانی مقیم خارج کشور می‌خواهد وارد این عرصه شود در پیچ‌وخم‌های مسائل اداری می‌افتد، برای همین ترجیح می‌دهد سرمایه‌گذاری‌اش را منتفی کند.

 

منبع: ایسنا